Accenture şirketi yapay zeka alanında toplamda 3 milyar dolarlık bir yatırım yapmayı hedefliyor. Accenture de bu yatırımıyla temelinde yapay zeka çalışanlarının sayısını arttırmayı ve hatta 2 katına çıkarmayı hedeflediği söylenebilir. Bu durum da son zamanlarda büyük markaların verdikleri sözleri eyleme geçirmesi ile ilgili yeni bir tendin parçası.
Pwc, generatif yapay zeka üzerine odaklanan üç yıllık yeni bir yol haritası sunmayı ve bu şekilde şirketin hizmetlerini güçlendirmeyi hedefliyor. Bu hedef için de toplamda 1 milyar bir dolarlık bir yatırım yapacağını bildirdi. Bu bağlamda Meta Platforms ise hem yapay zeka hem de altyapı alanlarında çok daha fazla personel alımı yaparak güçlendirmeyi amaçlıyor. Öte yandan Salesforce, AWS, Google, Zoom ve Microsoft ise yapay zekanın etik kullanımını desteklemek ve yapay zeka girişimlerini güçlendirmek için içeriden ve dışarıdan yatırımlar yapıyor.
Dahası bu geniş kapsamlı yapay zeka yatırımları da oldukça büyük avantajlar sağlıyor. Bunlardan en önemlisi teknolojinin daha geniş bir kapsamda benimsenebilmesi için itici bir güç sağlaması. Aynı zamanda söz konusu durum şirketlerin rekabet avantajını da arttırıyor. Fakat teknolojinin gelişmesinin yarattığı riskler ve veriler bazı dezavantajları da beraberinde getiriyor. Kısacası yoğun iş yüklerinin desteklenme zorlukları, bu durumların dikkate alınmasının önemini arttırıyor.
BT liderleri, oldukça hızlı bir şekilde ilerleyen bu teknolojiye uyum sağlayabilmek için baskı hissediyor. Aynı zamanda bu durum da uygun veri önlemleri güvenliğinin önemini daha da arttırıyor. Bunların gerekliliği her geçen gün daha da önemli hale geliyor.
Genel olarak, temelinde büyük ve önemli şirketlerin yapay zeka alanında yatırım yapmaları da teknolojinin potansiyelini ve önemini de daha çok göz önüne getiriyor.