Heybooster, e-ticaret şirketlerinin gelir artışı sağlayacak fırsatları fark etmelerine yardımcı olan bir platformdur.
Heybooster‘ın Kurulma Amacı Neydi?
Son dönemde e-ticaret sektörü hızlıca büyüdü. Bu büyümeye pandemi etkisiyle birlikte, internetin daha kolay erişilebilir hale gelmesi, mobil cihaz kullanımının artması, ödeme sistemlerinin gelişmesi ve lojistik hizmetlerinin iyileştirilmesi gibi faktörler de katkıda bulundu. Bu talep artışı, e-ticaret platformlarının ve ürünlerin sayısında artışa neden olmuş ve bu da üçüncü taraf platformların analiz ve raporlama hizmetlerine olan ihtiyacı artırdı. Şirkette bu platformlardan biri olduklarını bizlere söylüyor.
Kimler Tarafından Kuruldu?
Neslihan Emikoğlu ve Şahin Seçil tarafından kurulan Heybooster, e-ticaret şirketlerinin gelir artışı sağlayacak fırsatları tespit etmelerine yardımcı olur. Şirket, dijital pazarlama ve raporlama verilerini bir araya getirerek ve insight generation teknolojisiyle yorumlayarak şirketlerin fırsatlarını ortaya çıkarır.
Eğer gelire olumlu etkisi olabilecek bir fırsat veya uyarı varsa, Heybooster e-posta göndererek takımların süreçlerden haberdar olmasını sağlar. Kullanıcılar, Google Analytics, Facebook ve Google Ads hesaplarındaki önemli değişiklikleri görmek için her sabah Heybooster’a giriş yaparak e-postalarını kontrol eder gibi platformu kullanabilirler. Şu anda Derimod, IKEA, Bizim Toptan gibi sektörün önde gelen markalar Heybooster’ı kullanmaktadır.
Gelir Modeli Nedir?
Heybooster, aylık üyelik modeliyle çalışır ve işlenen veri ve şirketin özel rapor ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş teklifler sunar.
Heybooster‘ın Kuruluş Hikayesi
Şirketin kuruluş hikayesini kurucu ortak Şahin SEÇİL şu şekilde bizlere anlatıyor: “”Heybooster’ı 2021 yılında birlikte takım arkadaşım Neslihan ile birlikte kurduk. O dönem e-ticaret markalarına danışmanlık hizmeti veriyorduk ve bu süreçte gelen dönüşüm oranı optimizasyonuna yönelik analiz talepleri arttı. Danışmanlık takımını büyütmek yerine, işimizi hızlandırmak için minik yazılımlar geliştirmeye karar verdik. Geliştirdiğimiz bu yazılımları başkalarıyla paylaştığımızda, onlar da kullanışlı buldu ve bu sayede danışmanlık hizmetinden ürün geliştirmeye doğru bir evrim yaşadık. Böylece bu macera başlamış oldu.”
Girişim, küçük bir ekiple ve sınırlı imkanlarla faaliyet göstermiş ve eylül ayında aldığı yatırıma kadar bootstrap etti. Daha sonra ekibin genişlemesiyle beta versiyondan herkesin kullanabildiği versiyona geçiş yaptılar. Şirket, insight generation algoritmaları sayesinde kullanıcılarının ekstra kod entegrasyonu yapmadan platformu test etmelerine olanak tanıyor.
Beta aşamasında ücretsiz olarak kullanılabilen şirket, şu anda 3,700’den fazla test kullanıcısına ulaşmıştır. Ocak ayında ücretli kullanıma geçiş yaparak sadece e-ticaret şirketlerinin ve ajanslarının erişebildiği bir yapıya dönüştü. Bugün dünya genelinde 250’den fazla ajans Heybooster’ı kullanıyor. Şirket, 2025 yılına kadar en az 1000 e-ticaret şirketinin günlük olarak kullandığı bir analiz platformu haline gelmeyi arzuluyor.
Girişim, pre-seed döneminde 275,000 dolar yatırım almış ve 2023 yılının sonuna kadar 1 milyon dolarlık seed yatırım turunu tamamlamayı hedefliyor.
Şirketin gelecek hedefleri arasında büyük teknolojilerin aralarında veri analiz süreçlerini basitleştirerek pazarlama platformlarının birbirleriyle iletişim kurabileceği bir veri analiz platformu olmak yer alıyor. Şahin Seçil, ekip olarak hedefleri doğrultusunda kullanıcıların talepleri ve kaynaklarının sınırlarında ürünlerini geliştirmeye devam ettiklerini belirtti.
Sizce Heybooster, ülkemizde tutar mı? Görüşlerinizi bildirmeyi unutmayın!
Daha fazla yazımızı, buradan okuyabilir ve paylaşabilirsiniz.
Comments are closed