E-Ticaret Eğitimi

Bugün sizlere dünyaya açılmanızı sağlayacak olan “E-Ticaret Eğitimi” hakkında gereken tüm detayları anlatacağız. Bu yazıyı okuduğunuzda aklınızda herhangi bir soru kalmayacak. Bize E-Ticaret Eğitimi hakkında danışmak istediğiniz bir soru olursa “İletişim” sayfasından ulaşabilirsiniz!

E-Ticaret Ne Kadar Büyüdü?

İnternetin büyülü dünyasında insanların dikkatini çekebilmek için kullanıcıların ne zaman ne yaptığını az çok biliyor olmamız gerekiyor. Şöyle örnek verelim sabah veya akşam işe gidip gelirken insanlar trafikte, serviste, otobüste veya metroda ellerinde telefon ile vakit geçiriyorlar. Bu vakit geçirme seanslarında takip ettikleri siteleri, hesapları veya kanalları izliyor, okuyor, beğeniyor, yorum yapıyorlar. Hatta aynı hissi yaşasın veya eğlensin diye arkadaşları ile de paylaşmaktan geri durmuyorlar. Bu internetin ve sosyal medyanın bir kültürü haline geldi. Bu bizim için bir avantaj, tabi bunu nasıl avantaj çevireceğinizi bilmeniz gerekiyor.

( Araştırmalara göre her bir birey günlük 8 saatini internette geçiriyor.)

Burada unutulmaması gereken temel hususlardan biri de kendi deneyimlerinizi bu konuda önceliklendirmemenizdir. Siz internette ve sosyal medyada bu kadar etkileşimde bulunmuyor olabilirsiniz ancak potansiyel müşterileriniz bulunuyor. Araştırmalar ile sabit olan bu durumu, biraz gözlem yaparak kendiniz de görebilirsiniz.

İnternet ve sosyal medya çok gürültülü ve bir o kadar hızlı bir ortam. Her insan her gün internette onlarca reklam tarafından hedefleniyor, içerik üreticisi tarafından yeni içeriklerin tüketilmesi için baskı altına alınıyor, yine onlarla paylaşım için bir reaksiyon vermesi bekleniyor. Bu dehlizde insanlar sizin doğru ürünü doğru iletişim kurguları ve deneyimle onlara sunmanızı bekliyorlar. Ve elinizi çabuk tutmalısınız kullanıcıları kapma yarışında saniyelerle yarışıyorsunuz. Çünkü onlar çok çabuk sıkılıyorlar. 

E-Ticaret Eğitiminde Bilinmesi Gereken Teknik Terimler Nelerdir?

E-ticaret yapmaya başlarken bu işin çok fazla dinamikten oluştuğunu söylemiştik. Şimdi bu dinamikler neler terimsel olarak biraz bunları inceleyeceğiz.

Sıkça karşılaşacağınız bu terimleri e-ticaret eğitiminde aşina olmak için bu noktada bilmekte fayda var. Derinlemesine detaylara farklı yazılarda gireceğiz.

Sosyal Medya Reklamları

Sosyal Medya Reklamları
Sosyal Medya Reklamları

Popüler olarak kullanılan Instagram, Facebook, Twitter, Snapchat gibi mecralarda karşılaştığınız reklamlar diyebiliriz. Bu platformları kullanan kullanıcıları hedefleyebildiğiniz  yaş aralığı, lokasyon, ilgi alanları ve sosyal kırılımların hesaplanarak reklamların yayınlandığı bir reklam modeli. Bu reklamları yapabilmeniz için belli bir bütçe ile bu işi planlamalısınız.

(Her kullanıcı hedef kitlenin bir parçası, evet sende öyle)

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO) 

Arama Motoru Optimizasyonu
Arama Motoru Optimizasyonu

Search Engine Optimization diğer kısa adıyla SEO olarak bilinen bu çalışma, Google başta olmak üzere tüm arama motorlarında sitenizin üst sıralarda kullanıcılar ile buluşması için yapılan iyileştirmelerle yapılır.

Örn: Siz organik meyve satıyorsunuz, Google’da milyonlarca sorgu ve site arasında ” Organik Meyve “, ” Organik Kayısı ” gibi aramalarda sitemizi üst sıralara taşımak için bunu kullanıyoruz.

Bu çalışma çok teknik boyutları ile yapılıyor ve bu kelimelerde rekabet etmeye, sonuçlarda çıkmaya başlayınca diğer doğrudan para harcayarak yaptığınız reklamlardan ziyade organik trafik elde etmek, para harcamadan satış yapmak mümkündür.

Arama Motoru Reklamcılığı (SEM)

Arama Motoru Reklamcılığı
Arama Motoru Reklamcılığı

Search Engine Marketing, diğer adıyla Arama Motoru Reklamcılığı, Google ve diğer arama motorlarından gördüğünüz reklamlara verilen isimdir. Arama yapan kullanıcının karşısına organik sonuçlardan önce ilk sıralarda bu kelimelerle ilgili reklam verenlerin reklamı çıkar.

Kendi içinde farklı reklam alanlarından oluşan Arama motoru reklamcılığı sizin bir siteyi ziyaret etmenizde de banner, pageskin, içerik içinde veya farklı konumlarda gözükür.

Bu yapının iki tarafı var:

Google Ads’te reklam verenler belli hedefleme, kelime grupları ve farklı formatlarda reklamlar veriyorlar. Google işin diğer ayağı olan Google Adsense ile de bu reklam verenlerin verdiği reklamları site sahibi yayıncılara sitelerine ekleyerek para kazanma fırsatı olarak modelliyor.

Siz de daha fazla bilgi öğrenmek veya aklınıza takılan soruları bize yöneltmek istiyorsanız hemen “İletişim” sayfasından bize ulaşabilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir