eGaranti ile Garanti Süreçlerinizi Tek Platformdan Yönetin!
eGaranti, Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından kurulmuş bir web uygulamasıdır. Tüketicilerin garanti süreçlerini kolayca takip edebilmeleri için firmalara dijital garanti çözümleri sunar. Bu yenilikçi platform, garanti işlemlerini tek bir panelden kontrol etme olanağı sağlar.
eGaranti Nedir?
egaranti, tüketicilerin garanti süreçlerini tek bir platformdan kontrol etmelerini sağlayan bir web uygulaması olarak faaliyet göstermektedir. Şirketler, API tabanlı egaranti platformunu e-ticaret altyapılarına, pazar yerlerine ve fiziksel satış kanallarındaki CRM sistemlerine saniyeler içinde entegre ederek garanti süreçlerini kolayca yönetebilmektedir.
eGaranti Ne Zaman Kuruldu?
Girişim, Kamil Kınacı, Sinan Peksoy ve Faruk Yılmaz tarafından 2021 yılında kurulmuş olup, 12 kişilik bir ekiple faaliyet göstermektedir. 2022 yılında faaliyete geçen eGaranti, şu anda 65 marka, 18 partner ve 100 binin üzerinde kullanıcıya hizmet vermektedir.
Ağustos 2022’de yapılan değerlemeye göre eGaranti’nin değeri 25 milyon TL olarak belirlenmiştir. Kurucu ortaklardan Sinan Peksoy’un önceki şirketinde yaşadığı sorunlardan ortaya çıkan girişim fikri, 2021 Kasım ayında TÜBİTAK 1512 desteğiyle geliştirilmeye başlanmıştır. Yatırımcılardan Hedef GSYF, Mustafa Namoğlu, Ozan Doğan, Kerem Özten ve Yiğit Çallı gibi isimlerin de dahil olduğu yatırım turunda, tohum öncesi 2.8 milyon TL’lik yatırım alınmıştır. Yatırım sonrasında birçok şirket kolayca platforma entegre olmuş ve garanti süreçlerini ve verileri uçtan uca kontrol etme imkanı bulmuştur. Kurucu ortaklardan Sinan Peksoy, eGaranti’nin firmaların satış sonrası hizmetlerde maliyetlerini azaltmalarına ve gelir elde etmelerine yardımcı olduğunu ifade etmektedir.
Globalde Extend, Arma Karma, Clyde gibi rakipleri olan eGaranti, veriyi merkezine koyarak diğer rakiplerinden farklılaşmaktadır.
eGaranti‘nin Gelir Modelleri ve Hedefleri Neler?
eGaranti gelirini farklı modeller üzerinden elde etmektedir. B2B (işletmeler arası) alanda, firmalara bulut tabanlı web uygulaması içerisindeki çözümler için abonelik sistemi sunarak gelir elde etmektedir. Bu sistemi kullanarak, firmalar satın alma sonrası ek garanti planları sunabilmektedir.
B2C (işletme ile tüketici arası) alanda ise eGaranti, kullanıcıların bu ek garanti planlarını satın alması üzerinden komisyon geliri sağlamaktadır.
eGaranti’nin gelecek hedefleri arasında e-fatura çözümleriyle ilgili çalışmalar yapmak da bulunmaktadır. Ağustos sonuna kadar 30 iş ortağıyla çalışmayı hedefleyen girişim, bu alanda büyümeyi planlamaktadır.
Önümüzdeki dönemlerde eGaranti, sadece garanti yönetimi değil aynı zamanda Türkiye ve Avrupa’da sigorta çözümleri sunma yolunda ilerlemeyi planlamaktadır. eGaranti, garanti belgesi aktarımı başına kontör modeliyle de gelir elde etmektedir. 2023 yılı içerisinde 100 firma ile anlaşarak 1 milyon kullanıcıya garanti verisi aktarma hedefinin yanı sıra sigorta ve yedek parça gibi ek hizmetleri de gelir modeline dahil etmeyi hedeflemektedir.
eGaranti, dijital bankacılık alanında yenilikçi ve kullanıcı odaklı çözümler sunmayı hedefleyen bir bankadır. Mobil uygulama ve internet bankacılığı gibi teknolojik araçlarını müşterilerine sunarak, bankacılık işlemlerini kolaylaştırmayı ve müşteri deneyimini geliştirmeyi amaçlar.
eGaranti, güvenli ve hızlı bir şekilde işlem yapma imkanı sunan dijital platformuyla Türkiye’deki birçok kişi ve kurum tarafından tercih edilen bir bankadır. Müşteri odaklı yaklaşımı ve teknolojik altyapısıyla dikkat çeken eGaranti, bankacılık sektöründe önemli bir konuma sahiptir.
Sizce eGaranti ileride nasıl bir konumda yer alacak? Görüşlerinizi bekliyoruz!
Daha fazla yazımızı, buradan okuyabilir ve paylaşabilirsiniz.