Memotive

Çalışan bağlılığı ve şirket verimliliğini artırmayı hedefleyen Memotive adlı super app, “4 milyon dolarlık” bir değerleme üzerinden yatırım almıştır.

Memotive, kurumsal şirketlerin insan kaynakları ve idari işler süreçlerini baştan sona dijitalleştirerek çalışan bağlılığını ve şirket verimliliğini artırmayı amaçlayan özel bir uygulamadır.

Bu yatırım turuna, Fark Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahu Serter, Yeşilova Holding icra kurulu başkanı Ahmet Yalçın Yeşilova, Yeşilova Holding yönetim kurulu üyesi Yasemin Yeşilova Muştucu, Ark Pres Kemerleri A.Ş., Kurt & Partners Avukatlık Bürosu kurucu ortakları Özlem Kurt ve İzzet Gürler, Fatma Aydoğdu, Durak Tekstil yönetim kurulu üyesi Efe Oran ve Emre Mustafa İdemen gibi önemli isimler katılmıştır.

Memotive’in kurucu ortağı ve CEO’su Duygu Aynur, aldıkları yatırımı daha fazla müşteriye ulaşmak, yurt dışına açılma ve ürün geliştirme hedeflerine yönelik kullanacaklarını belirtmiştir.

Memotive nedir?

Memotive, kurumsal şirketlerin çalışan bağlılığını ve şirket verimliliğini artırmak için İK ve idari işler süreçlerinde dijitalleşmeyi sağlayan ve veri odaklı kararlar alınmasına yardımcı olan bir kurumsal super app olarak faaliyet göstermektedir.

Ne zaman kuruldu?

Girişim, 2021 yılında kuruldu ve Fark Labs Hızlandırma Programı’ndan mezun olarak geliştirme sürecini başarıyla tamamladı. Ürününü geliştirirken, çalışanların en çok ihtiyaç duyduğu özelliklere odaklandı ve kullanıcı dostu bir arayüz tasarladı. Şu anda, 6 bin çalışanın Memotive’i kullanarak işlerini kolaylaştırdığı bilinmektedir ve yakın gelecekte 30 bin kullanıcıya ulaşmayı hedeflemektedir.

Girişim, “Çalışanların yolculuğu, işe gelirken servisteki memnuniyeti ile başlamalı” prensibini benimseyerek, servis organizasyonunu ve vardiya planlama sistemini akıllı hale getirir. Bu sayede hem yöneticiler hem de çalışanlar servis planlamasını hızlı ve kolay bir şekilde yapabilirler. Böylece şirketin verimliliği artar ve çalışan deneyimi iyileşir. Ayrıca Memotive, çalışanlara duyurular, bildirimler, dijital hediye çekleri ve yemek menüleri gibi birçok bilgiye erişim sağlar. Çalışanlar ayrıca dilek, öneri veya memnuniyetsizliklerini kolayca iletebilirler. Bu, sorunların hızlıca çözülmesini sağlar ve sürecin izlenmesini kolaylaştırır.

Girişim ayrıca özel olarak hazırlanan anketlerin hızlı bir şekilde uygulanmasını ve yapay zeka algoritmalarıyla şirketin anlık durumunu değerlendirmeyi sağlar. İzin yönetimi, çalışan özlük işlemleri, saha formları ve KVK süreçleri gibi birçok operasyonel işlem de mobil platforma taşınarak işlerin daha kolay yönetilmesine yardımcı olur. Bu sayede şirketler hem daha verimli çalışır hem de çalışanlarına daha iyi bir deneyim sunar.

Daha fazla yazımızı, buradan okuyabilir ve paylaşabilirsiniz.

CATEGORIES:

Girişim

Tags:

Comments are closed