in

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE Projesi)

UR-GE Projesi Nedir?
UR-GE Projesi Nedir?

Bugün sizlere uluslararası rekabetçiliğin geliştirilmesinin desteklenmesini sağlayan “UR-GE Projesi” hakkında detayları anlatacağız. Bu yazıyı okuduğunuzda aklınızda herhangi bir soru kalmayacak. Bize “UR-GE Projesi” hakkında danışmak istediğiniz bir soru olursa “İletişim” sayfasından ulaşabilirsiniz!

UR-GE Projesi Nedir?

İşbirliği Kuruluşlarınca, üyesi şirketlere yönelik olarak yürütülen; amacı, kapsamı, süresi ile bütçesi belirlenmiş ihtiyaç analizi, istihdam, eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama ve alım heyeti faaliyetlerinden oluşan projeyi ifade eder.

İşbirliği kuruluşları, UR-GE Projesinin ve faaliyetlerinin kabulüne ilişkin başvurularını Ticaret Bakanlığına yaparlar.

UR-GE Projesinin süresi 3 yıldır. Proje süresi, Proje Değerlendirme Komisyonu tarafından projenin performansına göre “2 yıla” kadar uzatılabilir.

İhtiyaç Analizi Nasıl Yapılır?

UR-GE Projelerinin ilk aşaması olan ihtiyaç analizi faaliyeti kapsamında şirketlerin rekabet güçlerinin ve ihracat kapasitelerinin geliştirilmesini teminen şirket, sektör, pazar analizi, değer tedarik zinciri analizi yapılarak firmaların ihracat potansiyeli belirlenir. Proje iş planı ve ihracat stratejisi hazırlanarak projenin yol haritası çizilir.

UR-GE Projeleri kapsamında aşağıda yer alan faaliyetlere ilişkin giderler ile söz konusu faaliyetlerin organizasyonuna ilişkin ilgili Genelgede belirtilen giderlerin, en fazla %75’i proje bazında “400.000 ABD Dolarına” kadar desteklenir.

Giderler:

  • İhtiyaç Analizi
  • Eğitim Hizmeti
  • Danışmanlık Hizmeti
  • Kümenin Yurt Dışında Tanıtımı

İşbirliği kuruluşları tarafından istihdam edilen en fazla 2 uzman personelin istihdam giderlerinin en fazla % 75’i proje süresince desteklenir.

Yurt Dışı Pazarlama ve Alım Heyeti Faaliyetleri Süreci Nasıl İşler?

İşbirliği kuruluşunca düzenlenen 10 adet yurt dışı pazarlama faaliyeti için her bir faaliyet başına 150.000 ABD Dolarına kadar, 10 adet alım heyeti faaliyeti için ise her bir faaliyet bazında “100.000 ABD Dolarına ” kadar giderlerin en fazla %75’i desteklenmektedir.

Ulaşım Giderleri

Yurtdışı pazarlama faaliyetlerinde bir şirket / işbirliği kuruluşundan en fazla 2 kişinin, alım heyetlerinde bir davetli yabancı şirket / kuruluştan en fazla 2 kişinin uluslararası ve / veya şehirlerarası ulaşımda kullanılan ekonomi sınıfı uçak, tren, gemi, otobüs bileti ile toplu taşımaya yönelik araç kiralama giderleri karşılanır.

UR-GE Ulaşım Giderleri
UR-GE Ulaşım Giderleri

Konaklama Giderleri

Yurtdışı pazarlama faaliyetlerinde bir şirket / işbirliği kuruluşundan en fazla 2 kişinin, alım heyetlerinde bir davetli yabancı şirket / kuruluştan en fazla 2 kişinin, kişi başına günlük 300 ABD Dolarına kadar oda ve kahvaltı giderleri karşılanır.

UR-GE Konaklama Giderleri
UR-GE Konaklama Giderleri

Tanıtım ve Organizasyon Giderleri

  • Tercümanlık giderleri,
  • Seminer, konferans, toplantı ve ikili görüşmelerin yapıldığı yerlerin kiralama giderleri – Fuar katılımına ilişkin giderler,
  • Görsel ve yazılı tanıtım giderleri,
  • Halkla ilişkiler hizmeti gideri,
  • Sergilenecek ürünlerin nakliye giderleri.
UR-GE Reklam ve Organizasyon Giderleri
UR-GE Reklam ve Organizasyon Giderleri

Bireysel Danışmanlık Programı Nedir?

Şirketlerin yıllık “50.000 ABD Dolarına” kadar 3 yıl alacakları danışmanlık hizmetlerine ilişkin giderleri %70 oranında desteklenir.

Nereye Başvurmalıyım?

Destek ödemesi başvuruları, Genelgede belirtilen belgelerle birlikte, faaliyet bitiş tarihinden itibaren “en geç 3 ay içerisindeTicaret Bakanlığına / İncelemeci Kuruluşa yapılır.

UR-GE Projesi hakkında Ticaret Bakanlığınca yayımlanmış olan genelgeye “buradan “ulaşabilirsiniz.

Siz de daha fazla bilgi öğrenmek veya aklınıza takılan soruları bize yöneltmek istiyorsanız hemen “İletişim” sayfasından bize ulaşabilirsiniz!

Ne düşünüyorsunuz?

Dijital İhracat tarafından yazılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GIPHY App Key not set. Please check settings

Pazara Giriş Belgeleri Desteği

Fuar Katılım Desteği

Fuar Katılım Desteği