Frwrd Global

Yapı Kredi FRWRD Global programı, Mayıs 2023 tarihinde başladı. Bu özel program, KOSGEB desteği ile gerçekleştirilecek ve 10 hafta sürecek.

Program kapsamında seçilen 10 yapay zeka girişimi, Estonya ve Finlandiya’da kendilerini tanıtma, büyütme, ağlarını genişletme ve global pazarlara açılma fırsatı elde edecekler. Yapı Kredi tarafından yönetilen bu kapsamlı programın sonunda Demo Günü, Estonya’da gerçekleştirilecek.

FRWRD Global Programı Nedir?

FRWRD Global programı, Yapı Kredi tarafından oluşturulan girişim geliştirme programıdır. Bu program kapsamında seçilen 10 yapay zeka girişiminin büyümesi ve global pazarlara açılma şansı verilmektedir.

Katılan girişimler, uluslararası mentorlar ve ekosistem partnerleri ile görüşme fırsatı bulacaklar. Ayrıca, Estonya’da ekosistemin öne çıkan merkezlerinde fiziksel çalışma alanları kullanabilecekler ve Estonya ile Finlandiya’da global girişimcilik etkinliklerine katılma imkanı elde edecekler. Bu program aynı zamanda ekosistem oyuncularıyla buluşma, yatırım alma ve ürünlerini yurt dışında pazarlama süreçlerinde ihtiyaç duydukları danışmanlık desteğini de içeriyor.

Frwrd Global Girişimleri Nerede Etkinliğe Katılacak?

Ek olarak, Yapı Kredi FRWRD Global programına seçilen girişimler, 30 Kasım’da Finlandiya Helsinki’de düzenlenecek olan startup ve teknoloji etkinliği Slush’a da katılacaklar.

Yapı Kredi FRWRD Global’a seçilen girişimler neler?

TheClico Yazılım Bilişim ve Danışmanlık A.Ş: TheClico, yapay zeka destekli çözümleri ile tüm geri bildirimleri, çevrim içi incelemeleri ve müşteri verilerini tek bir platformda otomatik olarak toplayarak müşteri beklentilerini ve ihtiyaçlarını değerlendirmeyi sağlar.

Orbina Yazılım A.Ş: Orbina Yazılım, yapay zeka teknolojisi kullanarak kelimelerle ifade edilen fikirleri gerçekçi görüntülere ve sanatsal içeriklere dönüştüren bir yapay zeka ajansıdır.

Testsuite Bilişim ve Danışmanlık A.Ş (RobotQA): RobotQA, mobil uygulama kurulum süreçlerindeki hataları ve sorunları otomatik olarak tespit etmek için yapay zeka destekli bir uygulama testi yazılımı sunar.

Mirai Endüstriyel Veri Çözümleri Yazılım A.Ş (Mirmanage): Mirmanage, endüstriyel makinelerden veri toplamak için yapay zeka ve görüntü işleme teknolojilerini kullanan, her marka ve model cihazla çalışan bir veri toplama hizmeti sunar.

Sweephy Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri A.Ş: Sweephy, e-ticaret ve finans sektörlerindeki pazarlama ve satış verilerini kodsuz makine öğrenimi araçlarıyla analiz etme hizmeti sunar.

Longstage İnternet Teknolojileri A.Ş: Longstage, yüksek grafik kalitesinde metaverse ortamında kullanıcılara, kendi sanal yaşam alanları oluşturma ve sanal varlık satışından gelir elde etme fırsatı sunar. Yapay zeka, “Kaşif” sistemi ile kullanıcı deneyimini artırır.

Metrica Araştırma Yazılım ve Danışmanlık Tic. A.Ş (Symetricx): Symetricx, müşteri deneyimi, Net Promoter Score, müşteri hizmetleri ve iletişim merkezi geliştirme projeleri ile ilgili operasyonel danışmanlık ve uygulama hizmetleri sunan bir danışmanlık firmasıdır.

Weblog Lojistik Teknolojileri ve Danışmanlık A.Ş (Shipicons): Shipicons, hatalı tedarik zinciri modellerini tespit eder, algoritma ve yapay zeka destekli yazılımlar ile önerilerde bulunur ve yeni tedarik zinciri modelleri oluşturur.

Ayvos Bilgi Teknolojileri A.Ş: Ayvos, önceden monte edilmiş kameraları akıllı hale getirmek için teknik altyapıya ihtiyaç duymadan, video analitiği ve görüntü işleme çözümleri sunan bir platformdur.

Kuasar Video Yazılım Teknoloji A.Ş: Kuasar Video, kişiselleştirilmiş video çözümleri ve içerik üretimini teşvik eden bir yapay zeka teknolojisi olan ‘video to text’ teknolojisini kullanarak firmaların daha fazla kitleye ulaşmasını sağlar.

Daha fazla yazımızı, buradan okuyabilir ve paylaşabilirsiniz.

CATEGORIES:

Girişim

Comments are closed