in , ,

2023 Visa Avrupa İnovasyon Programı’nda Öne Çıkan 5 Yerli Girişim

Visa Avrupa İnovasyon Programı

2023 Visa Avrupa İnovasyon Programı’nda Türkiye’den seçilen 5 yerli girişim, Visa’nın desteklediği program aracılığıyla Avrupa çapında tanınırlık kazanma ve büyüme fırsatı elde etmiştir. Bu girişimler, Visa ve Hackquarters tarafından değerlendirilen başvurular arasından seçilmiştir. Türkiye’nin yanı sıra İspanya, İtalya, Kıbrıs, Malta, Portekiz ve Yunanistan’da da yürütülen Visa Avrupa İnovasyon Programı, 2023 dönemi için Türkiye’den toplamda 55 başvurunun arasından 5 girişimi seçmiştir.

Visa Avrupa İnovasyon Programı 2023’e Türkiye’den seçilen girişimler

Abonesepeti: Abonesepeti, abonelikleri tek bir uygulama üzerinden başlatma, yönetme, sonlandırma ve benzeri işlemleri kolaylaştıran bir abonelik yönetim platformudur. Bu platform sayesinde tüketiciler, ilk hizmet başlangıcından abonelik iptal sürecine kadar tüm abonelik sorunlarına çözüm bulabilir ve zaman ile para tasarrufu sağlayabilirler.

Agrio Finans: Agrio Finans, tarım ve gıda ekonomisini Yeşil Mutabakat’a hazırlayan etki odaklı bir finansal teknoloji çözümüdür. Bu çözüm, denetimli finansal otorizasyon yapısıyla tarım ve gıda tedarik zinciri için Yeşil Mutabakat uyumlu dijital varlık ihracını mümkün kılar.

Craftgate: “Tek Noktadan” Ödeme Orkestrasyonu. Craftgate, tüm banka sanal POS’larını, yerel ve uluslararası ödeme sağlayıcılarını ve alternatif ödeme yöntemlerini tek bir panel üzerinden entegre edebilmenizi ve yönetebilmenizi sağlayan bir ödeme orkestrasyonu aracıdır.

Enqura: Yeni nesil uzaktan kimlik tespiti platformu. Enqura, finans endüstrisinde inovasyonda mükemmellik için 2023 yılında uluslararası Stevie Ödülleri’nde altın ödül kazanan hızlı bir uzaktan müşteri, kimlik ve yüz doğrulama çözümüdür.

Recepta: Recepta, işletmelerin müşterilerine kişisel bilgi gerektirmeyen özelleştirilmiş kağıt ve dijital makbuzlar sunmalarına yardımcı olan bir platformdur. Recepta, müşterileri tanımlamak için ödeme kartı numarasını kullanır ve müşterilerin spam e-postalarından, çağrılardan ve pazarlama mesajlarından korunmasını sağlar.

Ne düşünüyorsunuz?

Öğrencilere vergi indirimi gelirse fiyatlar nasıl etkilenecek?

Perakendenin Geleceği: Küresel Trendlerle 5 Yıllık Tahmini